Начало|За Пан|Контакти|English
Начало>>За Пан
ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА “ПАН”

ИК "Пан" е едно от първите частни издателства в България. Създадено е в края на 1990 г. от Любомир Русанов, Костадин Костадинов и Валери Манолов. По-късно към тримата съдружници се присъединява и Цанко Лалев.

Издателството се утвърждава като водещо в представянето на българската и световна литература за деца. Партньори на ИК"Пан" са редица американски и европейски издателства и литературни агенции.

Издателството е носител на Наградата на Асоциацията на българските книгоиздатели за най-добре издадена книга, на Наградата “Христо Г.Данов” и на Наградата на Министерство на културата за цялостен принос в областта на културата.

Поредиците на ИК ”Пан” са добре познати вече на няколко поколения български деца.

ПОРЕДИЦА "25 ВЕЧНИ ДЕТСКИ РОМАНИ" - представя двадесет и пет заглавия от световната класика за деца и юноши, които са не само увлекателно четиво, а и неразделна част от обучението по литература.

ПОРЕДИЦА "БЪЛГАРСКА КЛАСИКА ЗА ДЕЦА" - съдържа най-добрите романи, приказки и стихотворения, създадени от български писатели. В тях звучи омайната родна реч, почерпана от съкровищницата на народното творчество. Книгите от тази поредица учат децата на родолюбие и почит към труда и доброто.

"Българска класика за деца" е неразделна част от обучението по български език и литература.

ПОРЕДИЦА "МАЙСТОРИ НА ПРИКАЗКАТА" – съдържа най-ценното от световната приказна съкровищница. Сборниците включват както народни и авторски приказки, отдавна обикнати от поколения деца у нас, така и творби, непревеждани на български език. Отделено е достойно място за родното приказно наследство.

ПОРЕДИЦА "КНИГИ ЗА УЧЕНИКА" – представя литературни произведения, включени в учебната програма. Текстовете са придружени с критически анализи и оценки от различни гледни точки, с проблемни въпроси, тематични разработки, животопис - съобразно съвременните методически изисквания.

Изключително популярни са също илюстрираните книжки на Издателство “Пан”, луксозните енциклопедии, сборниците с приказки, картонените и панорамни книги за най-малките, помагалата за детските градини и т.н.

Този сайт използва бисквитки (cockies).Ако желаете да научите повече тукРазбрах
©2020 Издателство ПАН. Всички права запазени.