0
Голяма книга. Предания и легенди от България.
11.17 лв.
Корична цена: 14.90 лв.
За книгата накратко

Тази книга отваря врата към чудния свят на българските предания и легенди – вълнуващи истории от далечното или по-близкото минало на нашия народ. В нея са събрани 110 текста от различни части на страната, които разказват за забележителни места, личности и събития, а понякога и за митични същества като змейове и самодиви. Това е покана за виртуално пътешествие из „легендарните“ места на България – както популярни туристически дестинации, така и слабо известни местни забележителности. Същевремнно прочетенето дава идеи и вдъхновение за реални пътувания.

Историите са подредени по области, а след всяка от тях има кратка информация къде се намира съответното място и как се стига до него.

Веселка Тончева е доктор по етномузикология и доцент в секция „Етномузикология и етнохореография“ при Института за етнология и фолклористика  с Етнографски музей към БАН.

Вихра Баева е доктор по фолклористика и доцент в секция „Анторпология на словесните традиции“ при Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН.

Жанр: Енциклопедии и научнопопулярна литература
Поредица: Голяма книга, кн. 0
Възраст:  7-10 години10-14 години
ISBN: 9786192405137
Издадена: 2022, Корица: мека, Страници: 288, Размери: 165x235 мм,

Книги с подобно съдържание

Клиенти, които купиха тази книга, също купиха