ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА НА ИК "ПАН" ООД

Издателска къща „Пан” ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. София, жк „Слатина” бл. 7, вх.А, ЕИК: 121030357, ДДС Номер: BG121030357

ВНИМАНИЕ! Осъществявайки достъп до и използвайки уебсайта на Издателска къща „Пан” ООД Вие приемате без ограничения и безусловно настоящите Условия за ползване.

При използване услугите на www.pan-bg.eu Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Услугите на Електронната книжарница на Издателска къща "Пан" могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители.

Политика за защита на лични данни

Защитата на Вашите лични данни е от изключителна важност за нас. Издателска къща "Пан" ООД обработва Вашите лични данни в съответствие със Закона за защита на личните данни, Общия регламент за защита на личните данни (ЕС) 2016/679 („GDPR”), както и приложимото европейско и българско законодателство. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни.

Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни - име, адрес, телефонен номер, имейл адрес - при регистрация на www.pan-bg.eu. Те имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Приемайки настоящите условия, Потребителите изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат използвани от www.pan-bg.eu за управление на създадените он-лайн поръчки, при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ от администратор на Електронна книжарница "Пан".

Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България. 

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.pan-bg.eu относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес.

Повече за политиката за политиката на Издателска къща "Пан" ООД за защита на личните данни можете да прочетете тук.

Поръчка:

В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен ДДС.

За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.

Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати) www.pan-bg.eu си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.

На www.pan-bg.eu имате възможност да давате мнения и оценки относно предлаганите продукти. Администраторът на сайта си запазва правото да редактира или изтрива мнения, съдържащи препратки към други сайтове, обиди, заплахи, защитени обекти на авторски права и други непозволени от закона материали.

Условия за доставка:

Доставката с куриерска фирма "M&BM" се извършва в срок от 2 до 4 работни дни след получаване на поръчката.

Електронна книжарница "Пан" не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма "M&BM".

Поръчки, направени до 15:00 часа в работен ден, се обработват в рамките на същия ден.

Поръчки, направени след 15:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

Поръчките, направени през почивните дни (събота и неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в Електронна книжарница "Пан", на Вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението й. Доставките се извършват от куриерска фирма "M&BM" до посочения от Вас адрес.

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница "Пан" си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 7 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

Електронна книжарница "Пан" си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

Рекламация:

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница "Пан", има право на рекламация при:

• констатирани липси,

• дефекти на стоката.

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница "Пан" възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

Рекламация се прави до 1 седмица след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

Връщането се осъществява при следните условия:

• запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);

• не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;

• запазена оригинална опаковка и етикет.

Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма "M&BM" се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница "Пан". При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.

Електронна книжарница "Пан" има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница "Пан" или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.

pan-bg.eu си запазва правото да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА "ПАН" имат задължителна сила както за www.pan-bg.eu, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.pan-bg.eu.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница "Пан" не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.